Politia Orasului Filiasi, Filiaşi

actualizată în 07.02.2020

Orar cu publicul

Acest orar ar putea fi influențat de restricțiile legate de coronavirus emise de guvern.
marţiMa
11:00 – 13:00
miercuriMiÎnchis
joiJ
15:30 – 16:30
vineriVÎnchis
sâmbătăSÎnchis
duminicăDÎnchis
luniLÎnchis
Este inchis.
Deschide peste  38 min.
38 min

Descriere

Poliţiile orăşeneşti, inclusiv a municipiului Craiova, capătă o organizare cu adevărat modernă prin Legea poliţiei Generale a Statului din 01.04.1903, completată prin Regulamentul pentru organizarea serviciului poliţienesc, apărut la 14.09.1904. Conform acestuia, poliţiile orăşeneşti se aflau sub autoritatea directă a ministrului de interne şi aveau următoarele îndatoriri: să vegheze la menţinerea ordinii publice şi a siguranţei interne a statului; să apere libertatea, proprietatea şi siguranţa persoanelor; să prevină infracţiunile de legi şi regulamente, respectând legile privitoare la garantarea libertăţii individuale; să constate, conformându-se regulilor de procedură penală, orice infracţiune şi să trimită pe făptuitori înaintea justiţiei; să execute măsurile de poliţie prevăzute prin legi şi regulamente speciale, precum şi măsurile speciale de siguranţă şi ordinele cu care ar fi anume însărcinaţi.


Profil lung
Politia de proximitate reprezintă atât mentalitatea de lucru cât şi cenceptele şi măsurile operative legate de siguranţa şi dreptul la siguranţă în apropierea nemijlocită a cetăţeanului. Prin poliţia de proximitate se stabilesc legaturi între poliţie şi cetăţeni, determinând-o pe cea dintâi să răspundă de activitatea sa în faţa cetăţenilor şi să ţină cont de problemele acestora în materie de siguranţă publică. Din punct de vedere pragmatic, relaţiile poliţie ? comunitate pot fi definite ca un proces în care poliţia în cooperare cu comunitatea identifică problemele care provoacă nesiguranţă şi acţionează împreună pentru rezolvarea lor.
În localităţile urbane, din judeţul Dolj implementarea poliţiei de proximitate a început în anul 2003 cu sprijinul specialiştilor elveţieni concomitent cu schimbarea sistemului de ordine publică din mediul urban pe principiul specializării, vechile structuri (sectorişti şi agenţi de ordine ) fiind înlocuite de compartimente noi de poliţie de proximitate, siguranţă publică, combaterea micii criminalitâţi şi regim pază. Initial, în aceste localităţi, au fost stabiliţi şi şi-au desfăşurat activitatea 14 politişti de proximitate, 10 în mun.
Craiova şi câte unul în mun. Calafat, Băileşti şi oraşele Filiaşi şi Segarcea.
Cuvinte cheie:
Politie, Politisti
Servicii
prevenire a criminalitatii, aparare drepturile omului, descoperire infractiuni, prevenire infractiuni
Politia Orasului Filiasi apare în următoarele categorii:

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Politia Orasului Filiasi!

Împărtășește-ți experiența!

Facebook